|

Ja çfarë duhet të bëni nëse ju kap ngërçi kur notoni

Ngërçi në ujë u ndodh edhe notarëve më me përvojë
Ngërçet në këmbë gjatë notimit ndodhin nga shtrirja dhe ftohja e muskujve, por duke mos ditur se si të reagojmë në këto momente, mund të bëjmë edhe gabime. Por, mos u shqetësoni një gjë e tillë u ndodh edhe notarëve më me përvojë.

Ajo që na vjen në ndihmë është ‘Ligji i Arkimendit’. Ai thotë që trupi i zhytur në ujë është më i lehtë sa pesha e ujit të zhvendosur.

Duke pasur parasysh këtë taktikë, ju duhet të që merrni frymë thellë, qëndroni shtrirë në shpinë sa më shumë nën ujë, ku vetëm fytyra të jetë mbi sipërfaqen e ujit. Me lëvizje të lehta rrethore të duarve dhe këmbëve pluskoni në ujë dhe filloni të lëvizni në drejtim të plazhit. Ajo që duhet të keni shumë parasysh është të merrni frymë thellë.

Pasi ngërçi t’ju ketë lëshuar, dilni sa më parë nga uji, sepse situata mund t’ju përsëritet.

LEXONI DHE:  Kulla Eiffel, fsheh një sekret

Short URL: http://daily-explore.info/?p=2148

Posted by on Jul 29 2017. Filed under Kuriozitete/Shkencë, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply